Klassisk kinesisk akupunktur

Akupunktur er en over 5000 år gammel behandlingsform i Kina. Teknikken i akupunktur er at stimulere kroppen ved indføring af tynde, sterile engangsnåle i nøje udvalgte punkter. Punkterne har gennem et kompliceret system forbindelse til hele kroppen og dens funktioner. Nålene påvirker kroppens energi og stimulerer kroppens naturlige evne til at helbrede sig selv- eller forbedre sin funktion. På denne måde afhjælpes mange problemer og sygdomme, på en sund og naturlig måde.

For flere tusinde år siden beskrev kineserne 12 elektriske baner på og i kroppen, der har indflydelse på de 12 vigtigste organer. De kaldes meridianer, og ifølge den gamle kinesiske lære, flyder livsenergien Qi (udtales tji) i meridianerne.
Behandling med Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) går i alt enkelthed ud på at afbalancere Yin og Yang i meridianerne.

Akupunktur bruges til behandling af både akutte og kroniske sygdomstilstande samt til smertelindring og forebyggende behandling. Kroppen er normalt i stand til at helbrede sig selv, hvis den er i balance og har tilstrækkelige ressourcer. Dette er desværre ikke altid tilfældet, og kroppen har derfor brug for hjælp. Det er her akupunkturen har sin berettigelse. Rent teknisk foregår behandlingen ved, at akupunktøren indfører hårfine nåle i kroppen, hvor de aktiverer kroppens egne helbredende processer.

En behandling kan vare fra 30 minutter til 1 time. 

Det drejer sig om at frigøre energi